خیلی از خریداران لپ تاپ قبل از خرید با دسته ای از لپ تاپ ها به نام استوک برمیخورند و تفاوت این دسته از لپ تاپ ها را با لپ تاپ های نو و دسته دوم تشخیص نمی دهند. از طرفی دیگر وقتی از لپ تاپ های استوک دیدن می کنند بیشتر با لپ تاپ های صنعتی استوک برخورد می کنند که ظاهر نسبتا زمخت و اتصالات نا آشنایی دارند که هیچوقت به کارشان نمی آید.
پس بیاید یک بار برای همیشه دسته بندی لپ تاپ ها را از نو بنویسیم و تفاوت های آنها را مورد بررسی قرار دهیم
در این مقاله از تیم بازرگانی ونوس (وارد کننده لپ تاپ استوک و پخش کننده و فروشنده جدیدترین نسل لپ تاپ های استوک) یک بررسی کلی و مفید از سوالات پیش آمده در رابطه با لپ تاپ های استوک داشته باشیم.
عناوین اصلی
-
لپ تاپ نو
-
لپ تاپ استوک
-
لپ تاپ صنعتی
-
لپ تاپ استوک صنعتی
-
لپ تاپ گیمینگ
-
لپ تاپ استوک گیمینگ
-
لپ تاپ مهندسی
-
لپ تاپ استوک مهندسی
-
لپ تاپ دانشجویی
-
لپ تاپ استوک دانشجویی
شاید این دسته بندی برای شما کمی عجیب باشد اما طبق تجربه ما افراد نا آشنا با سیستم های کامپیوتری و لپ تاپ درخواست های مشابهی با لیست عناوینی که در بالا آمده است را داشته اند.
لپ تاپ نو
همه شما با لپ تاپ های نو سرکار دارید و این دسته از لپ تاپ هارا حداقل با داشتن جعبه و طلق هایی که برای پلمپ کردن این دسته از لپ تاپ ها از مبدا یا کارخانه میشناسید.
لپ تاپ های نو همیشه آخرین نسل از لپ تاپ ها نیستند ولی همیشه آخرین نسل از لپ تاپ ها را در این دسته میتوانید پیدا کنید که با توجه به قیمت آنها هر کسی به دنبال خرید یک لپ تاپ نو نمیرود.
شما با کمی جستجو در اینترنت میتوانید سری های متفاوتی از انواع دسته دوم این لپ تاپ ها پیدا کنید که با افت قیمتی بین 20 تا 30 درصد قابل خرید می باشند و هنوز گارانتی آنها هنوز به پایان نرسیده باشد.
از برندهای معتبری که همیشه به گوشتان میخورد میتوان برندهای زیر را نام برد:
- Razer (شرکت ریزر یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که حوزه اولیه آن در فروش سخت افزار های گیمینگ بوده و در سال 2012 با قدرت پا به عرصه ساخت لپ تاپ های گیمینگ گذاشت)
- Hp (شرکت اچ پی یا هیولت پاکارد (Hewlett Packard) یکی از شرکتهای حوزه ی فناوری اطلاعات واقع در کالیفرنیای آمریکا است.)
- Asus (ابر شرکت تولید کننده فناوری تایوانی است که محصولات اصلی آن شامل مادربرد، مادربرد سرور، رایانهٔ شخصی، سیستم سِرور، لپتاپ، نمایشگر، کارت گرافیک، و دستگاههای اینترنت پهنباند میشود.)
- Dell (شرکت دل یک شرکت سازنده رایانه آمریکایی می باشد. این شرکت رایانههای شخصی و محصولات دیگر وابسته به این گونه رایانهها را، توسعه میدهد، ساخته و به فروش میرساند.)
- Microsoft (یک شرکت چند ملیتی آمریکایی می باشد که اکثرا مایکروسافت را به دلیل شهرتش در ویندوز و نرم افزار آفیس میشناسند. با ورود به دنیای سخت افزار و لپ تاپ، مدل های بی نظیری از جمله لپ تاپ های سرفیس را ساخت)
- Acer (یک شرکت چندملیتی میباشد که مرکز آن در تایوان است و در زمینهٔ فناوری رایانه و الکترونیک، تولید رایانههای رومیزی، لپتاپ و سرور فعالیت میکند.)
- Lenovo (یک شرکت رایانهای چندملیتی چینی است، که از بزرگترین شرکتهای تولید و توزیعکننده لپتاپ، رایانه شخصی، تجهیزات جانبی و دیجیتالی در جهان می باشد.)
لپ تاپ استوک
قبل از گفتن هر مطلبی باید بدانید که خود لپ تاپ های استوک نیز دسته دو دارند. سری لپ تاپ های استوک به چند دسته تقسیم میشوند.
- لپ تاپ استوک نمایشگاهی
- لپ تاپ استوک (مانده در انبار)
- لپ تاپ استوک دسته دوم
لپ تاپ استوک نمایشگاهی
لپ تاپ های استوک نمایشگاهی تمیزترین و کم کارد ترین لپ تاپ های موجود و همچنین جز جدیدترین لپ تاپ های روز شناخته میشوند.
شرکت های مختلف برای نشان دادن جدیدترین محصولات خود در سال نمایشگاه هایی را راه اندازی می کنند که به معرفی محصولات خود بپردازند. این نمایشگاه ها در کشورهای مختلف و زمان های مختلف راه اندازی میشوند.
در این نمایشگاه ها لپ تاپ هایی که برای نمایش و نمونه در دسترس بازدید کنندگان قرار می گیرد
پس از اتمام نمایشگاه ها با قیمت بسیار پایین تری فروخته می شوند که معمولا شرکت های وارد کننده یا دلال های بزرگ در این زمینه با خرید و ارسال این دستگاه ها به کشورهای آسیایی سود خوبی را صاحب میشوند.
از طرفی خریدار با صرف نظر کردن از گارانتی اصلی این دستگاه میتواند یک دستگاه به روز با کمترین قیمت را صاحب شود. نکته جالب اینجاست که دستگاه های نمایشگاهی قبل از نمایش از تست های سلامت گذشته و سلامت کامل را دارند.
لپ تاپ استوک(مانده در انبار)
دسته دیگری از لپ تاپ ها که عمده دستگاه های استوک می باشند دستگاه های به اصطلاح ته انباری می باشد که دیگر به روز محسوب نمی شوند و از مدت گارانتی آنها گذشته است. شرکت های بزرگ تمامی این دستگاه ها را بدون گارانتی به خریداران با قیمتی بسیار پایین تر از قیمت روز میفروشند تا انبار هایشان خالی شود و هم سپرده نقدیشان به سهام شرکت بازگردد.
لپ تاپ استوک دسته دوم
همانطور که میدانید یک شرکت بزرگ و برند معتبر جهان به هیچ عنوان حاضر نیست اعتبار و تجربه مشتری را بابت خدمات گارانتی به خطر بیندازد. وقتی شما از نمایندگی اصلی یکی از شرکت های بزرگ نامبرده لپ تاپ میخرید. در صورت کوچکترین مشکل، لپ تاپ شما معاوضه شده و یک لپ تاپ نو تحویل می گیرید.
حال سرنوشت لپ تاپ های عودت شده به کجا ختم می شود؟ بله ، این دسته از لپ تاپ هایی است که به دست خریداران این دسته از لپ تاپ ها میرسد. این دسته از لپ تاپ ها استوک دسته دوم هستند.
یک سری دیگر از لپ تاپ ها نیز که چند بار مابین خریداران و فروشندگان معامله میشوند نیز جز لپ تاپ های دسته دوم استوک قرار می گیرند.
معمولا این دسته از لپ تاپ های استوک جز نسل های قدیمی تر و با خریداران کمتری قرار میگیرند.
لپ تاپ صنعتی
لپ تاپ های صنعتی سری های جالبی از لپ تاپ هایی هستند که تا به حال دیده ام. امکانات خاص و قابل توجهی دارند اما متاسفانه حتی در محیط های صنعتی و … با استقبال خوبی مواجه نشده اند.
نکته قابل توجه این دسته از لپ تاپ ها اینست که دارای بدنه بسیار مقاوم تر از لپ تاپ های دیگر هستند.
خصوصیات لپ تاپ های صنعتی:
- قابل استفاده در محیط های پر خطر
- مقاوم در برابر رطوبت ، خش ، ضربه و ….
- ظرفیت بالای باطری و در بعضی از نمونه ها دارای یک باطری پشتیبان
- صفحه نمایش با قابلیت نمایش در نور آفتاب
- صفحه تاچ
- پورت سریال
- دامنه کار در دمای منفی 20 تا 60 درجه سانتیگراد
این ویژگی ها تعدادی از ویژگی ها مختلف در این لپ تاپ هاست. اما این سری از لپ تاپ ها معمولا وزن سنگینی دارند و برای حمل توسط یک دانش آموز یا یک دانشچو و حتی مهندسین زیاد مناسب نیست.
اغلب همین مشکل باعث می شود که مدتی پس از خرید این لپ تاپ ها به فکر فروش آن بیفتید و به سمت یک اولترابوک روی بیاورید زیرا می بینید که لپ تاپ شما هیچوقت در معرض آسیب های فیزیکی، ضربه، رطوبت و … قرار نمی گیرد پس این همه ایمنی به چه دلیل بود؟ همه ما که در شرایط نظامی یا کارگاهی زندگی نمیکنیم؟!
لپ تاپ استوک صنعتی
اکثر لپ تاپ های استوک صنعتی که در بازار لپ تاپ های استوک میبینیم جز دسته مقاوم هستند. که دو دسته دیگر نیز وجود دارد، لپ تاپ های صنعتی فوق العاده مقاوم که دارای جی پی اس، دید در شب، کاملا ضد آب می باشند و لپ تاپ های بسیار مقاوم در شرایط دمایی متغییر به خوبی کار میکنند.
لپ تاپ های صنعتی استوک دسته مقاوم جنس بدنه محکمی دارند و نسبتا در مقابل رطوبت محافظت خوبی را از خو نشان می دهند و دارای پورت سریال می باشند که یک کاربر معمولی یا حتی گیمر و بیشتر مهندسان احتیاجی به آن ندارند.
همانطور که قبلا گفتم این دسته از لپ تاپ ها حتی در میان کاربران خاص خود داوطلب چندانی نداشته و از استقبال خوبی روبرو نشده است.
لپ تاپ گیمینگ
به چه لپ تاپ هایی گیمینگ میگوییم؟ فکر می کنم بیشترتان لپ تاپ گیمینگ را فقط با گرافیک آن میشناسید. گرافیک پرقدرت یعنی یک سیستم گیمینگ!!
این تعریف شاید برای یک مبتدی کفایت کند اما زمانی که به دنیای گیم پا میگذارد متوجه میشود گیمر بودن فقط به کارت گرافیک خوب داشتن نیست.
یک گیمر نه تنها به یک کارت گرافیک پر قدرت نیاز دارد بلکه به CPU پر قدرت، نمایشگر پر قدرت، کیبورد یا دسته بازی مناسب، قابلیت اتصال انواع دستگاه های جانبی به سیستم یا لپ تاپ و خیلی از موارد دیگر را دارد.
با گذشت زمان و به روز شدن بازی ها، سیستم ها و قطعات وسیستم و لپ تاپ هم نیاز به بروزرسانی دارد. در کل اگر یک گیمر حرفه ای هستید بیشتر به یک کنسول بازی احتیاج دارید تا یک لپ تاپ،
برای بروزرسانی سیستم خود با نسل بازی های جدید اگر شما یک لپ تاپ گیمینگ دارید قطعا به مشکل بر میخورید چون لپ تاپ ها قادر به تعویض CPU و کارت گرافیک نیستند، و برای بروزرسانی لپ تاپ باید یه لپ تاپ جدید خریداری کنید.
لپ تاپ استوک گیمینگ
اگر شما فقط به گیم علاقه مند هستید و توقع اجرای تمامی بازی ها بروز رو روی سیستم لپ تاپ خودتان ندارید میتوانید لپ تاپ های گیمینگ استوک را در لیست خریدتان قرار بدهید.
لپ تاپ های گیمینگ استوک بدلیل سفارشی بودن ساخت آنها مخصوصا در رده های اروپایی که کیفیت بالاتری نسبت به رده های استوایی دارند گزینه بسیار عالی برای گیمرهایی که گیم فقط تفریحشان است می باشد.
البته باید توجه داشت با داشتن یک لپ تاپ گیمینگ تقریبا هر نرم افزاری را میتوان به اجرا در آورد و عملا از داشتن یک سیستم خانگی برای کارهای سنگین و ترس از داغ شدن لپ تاپ و خرابی آن بی نیاز میشوید.
در رابطه با تفاوت لپ تاپ های گیمینگ و رندرینگ کامل توضیح داده ام که میتونید در مطلب “جدیدترین تفاوت های اصلی بین سیستم های گیمینگ و رندرینگ در ۲۰۲۱” مشاهده کنید.
برای مشاهده برترین برند های لپ تاپ گیمینگ نیز به مطلب “بهترین مارک های لپ تاپ استوک در سال ۲۰۲۲ – بهترین مارک لپ تاپ استوک چیست” بروید.
لپ تاپ مهندسی
همیشه در فروشگاه های لپ تاپ مختلف میبینیم که دسته بندی های طبق کاربری برای انواع لپ تاپ ها شده است مانند لپ تاپ مهندسی، لپ تاپ دانشجویی، لپ تاپ دانش آموزی و …
این دسته بندی ها اغلب طبق نیاز کاربر برای استفاده و رفع نیازهای کاربر ایجاد شده اند وگرنه هیچ کدام از کمپانی ها ساخت لپ تاپ به وضوح چنین دسته بندی هایی ندارند و ممکن است فقط در تبلیغاتشان به قشر خاصی از جامعه نسبت به امکانات آن لپ تاپ اشاره کنند.
حال اگر یک مهندس هستید طبق نیازهای شما باید مشخصاتی از لپ تاپ را مد نظر قرار دهید که بتوانید به راحتی کارهایتان را نجام دهید.
اغلب مهندسان میتوانید از مشخصات زیر بسته به کارتان انتخاب صحیحی از خرید یک لپ تاپ با ویژگی های آن داشته باشید.
مشخصات کلی برای خرید ی لپ تاپ مهندسی:
- Cpu قدرتمند به دلیل استفاده نرم افزار های مهندسی
- حافظه داخلی SSD که باعث افزایش سرعت سیستم
- وزن سبک برای حمل و جابجایی آسان
- بدنه با کیفیت تا در زمان جابجایی آسیب جدی نبیند
- باتری با ظرفیت بالا که حداقل 3 الی 4 ساعت دوام داشته باشد
توجه داشتن به این نکات میتواند باعث خرید مناسب نسبت به کاربری شما شود. البته فاکتورهای دیگری نیز میتوان نام برد مانند داشتن کارت گرافیک قوی برای معماران و طراحی های داخلی که برای همه مهندسان ممکن است جز فاکتورهای مهم خریدشان نباشد. مانند مهندسین برق که از نرم افزار های سبکی استفاده می کنند.
لپ تاپ استوک مهندسی
خریداران لپ تاپ های استوک برای کارهای مهندسی معمولا دو دلیل دارند که البته هوشمندانه است 1- کیفیت 2- انتخاب مقرون به صرفه.
برای مهندسین تازه کار هزینه و بودجه مالی یک فاکتور مهم است و میخواهند نسبت به بودجه شان یک انتخاب عاقلانه داشته باشند و به صرفه باشد لپ تاپ های استوک بهترین گزینه است.
و برای مهندسین با تجربه نیز با توجه به بودجه ای که مدنظر دارند میخواهد یکی از قوی ترین لپ تاپ ها را نسبت به قیمتش انتخاب کنند چون خرید یک لپ تاپ رندرینگ نو خیلی پر هزینه است و تا زمانی که میتوان همان دستگاه را با قیمتی کمتر و کیفیتی بیشتر حتی با گارانتی خریداری کنند چرا باید به دنبال یک لپ تاپ نو باشند؟!
ما در بازرگانی ونوس قبل از خرید مشاوره میدهیم و پس از خرید گارانتی و پشتیبانی
لپ تاپ دانشجویی
همانطور که گفته شد ما دسته بندی خاصی برای لپ تاپ دانشجویی ، مهندسی و … نداریم. انتخاب لپ تاپ بسته به نوع کاربری می باشد بعنوان مثال یک دانشجوی رشته معماری یا عمران به یک لپ تاپ پرقدرت احتیاج دارد اما یک دانشجوی رشته ادبیات یا تاریخ به یک لپ تاپ سبک با کیبورد های استاندارد و باطری پرقدرت.
پس در اینجا این فاکتورها را برای اکثر دانشجو ها مدنظر قرار می دهیم که نیازی به یک دستگاه پر قدرت ندارند و اکثر کار هایشان تایپ و نوشتن مقاله یا کار با اکسل و پاورپوینت می باشد.
برای انتخاب یک لپ تاپ دانشجویی سه فاکتور مهم زیر را باید مدنظر قرار داد:
- قیمت لپ تاپ
- وزن لپ تاپ
- ظرفیت باتری لپ تاپ
لپ تاپ استوک دانشجویی
اگر بعنوان یک دانشجو به دنبال یک لپ تاپ مناسب هستید مهمترین فاکتور خرید یک لپ تاپ برای شما قیمت لپ تاپ می باشد. انتخاب هوشمندانه ای است که به سمت لپ تاپ های استوک بروید. مطمئنا با مبلغی که قرار است برای خرید یک لپ تاپ نو هزینه کنید میتوانید تقریبا یک دستگاه با مشخصات دو برابری را از لپ تاپ های استوک انتخاب کنید.
اما توجه به گارانتی و تعهدات فروشنده به گارانتی و خدمات پس از فروش آن نیز توجه داشته باشید. ما در بازرگانی ونوس تا سه ماه لپ تاپ های استوک خریداری شده را گارانتی میکنیم و نه تنها فقط خود لپتاپ بلکه باطری و شارژر لپ تاپ نیز شامل گارانتی ما میشود.
پس با گارانتی که از فروشنده دریافت میکنید خیالتان بابت سلامت دستگاه راحت است که در صورت هرگونه مشکلی فروشنده متعهد به رفع یا تعویض لپ تاپ شما می باشد.
نتیجه گیری
خرید یک لپ تاپ در میان برندها و مدل های مختلفی که در بازار وجود دارد به ظاهر کار بسیار دشواری می باشد. اما اگر به هدف خود در خرید لپ تاپ و مبلغ کنار گذاشته شده برای خرید لپ تاپ میتواند به شدت بر روی گزینه های پیشرو و مقایسه آنها با یکدیگر تاثیر بگذارد.
اولین فاکتوری که باید مد نظر قرار دهید اینست که چه انتظاری از لپ تاپی که میخواهید بخرید دارید. مشخص شدن همین فاکتور در خرید نهایی شما میتواند مبلغ زیادی را از هزینه ای که قرار بود بابت یک لپ تاپ کنید را برایتان پس انداز کند.
یک مثال ساده میزنم، فرض کنید یک بلاگر هستید و کلی در بین لپ تاپ های موجود و امکانات آنها جستجو کردید و با توجه به مشخصات لپ تاپ های موجود عاشق یک لپ تاپ گیمینگ با مشخصات بسیار بالا بشوید و حاضر باشید هزینه زیادی را بابت آن بپردازید اما وقتی که از آن استفاده میکنید از اکثر قابلیت های آن استفاده نکنید و حتی یک بار هم یک بازی بر روی آن استفاده نکنید.
آیا واقعا عاقلانه است اینقدر هزینه برای قابلیت هایی که هیچوقت از آنها استفاده نکنید؟؟
برای این بلاگر بهتر نبود که در حد یک لپ تاپ سبک با صفحه نمایش با کیفیت و بدون کارت گرافیک و یک پردازنده core i3 یا core i5 با 4 گیگ رام و یک حافظه معمولی 512 گیگابایتی هزینه کند که تمام کارهای مورد نیازش را بدون وقفه و با قدرت انجام میدهد، بجای اینکه 4 تا 5 برابر بابت یک لپ تاپ گیمینگ هزینه کند؟
اینجاست که فاکتور مهم انتظارات شما از یک لپ تاپ باعث صرفه جویی در هزینه ها و انتخاب یک لپ تاپ مناسب میشود.
در این مقاله تقریبا هر نوع اطلاعاتی که نیاز دارید برای خرید یک لپ تاپ را بیان کردم. اگر شماهم تجربه ای در زمینه خرید لپ تاپ دارید میتوانید در بخش کامنت ها بیان کنید تا شاید راهنمایی بهتری باشد برای کسانی که اطلاعاتی در این زمینه ندارند و منتظر شنیدن یک نصیحت دوستانه از طرف شما هستند.